Berlin » Attraktioner

Attraktioner

Med den dramatiska och fascinerande historia som Berlin har så finns det många turistattraktioner av rent historiska skäl. I stadsdelen Berlin-Mitte ligger torget Alexanderplatz, eller ”Alex” med lokal jargong. Alexanderplatz spelar av historiska skäl en stor symbolisk roll för berlinborna. På torget ligger Weltzeituhr, världstidsklockan, en synnerligen speciell konstruktion som visar vad klockan är på alla ställen i världen. Väster om torget ligger Berlins mest kända landmärke, TV-tornet Fernsehturm, som är Tysklands högsta byggnad med sina 368 meter.

Berlinmuren är som bekant riven, men några få avsnitt av den finns kvar, däribland ett stycke som går under namnet East Side Gallery. East Side Gallery ligger nära Berlin Ostbahnhof, och är ett drygt kilometerlångt avsnitt av muren på vilken konstnärer målat graffiti och tolkat de politiska förändringarna i Tyskland under 1990-talet. Den världsberömda gränsstationen Checkpoint Charlie är en annan attraktion. Checkpoint Charlie var en gränsstation mellan Öst- och Västberlin. Den ligger på gränsen mellan dagens Mitte och Kreuzberg.

Men förutom politisk-historiskt intressanta attraktioner så finns det även andra möjligheter. Djurparken Zoologischer Garten är populärt bland många besökare, och detta zoo blev centrum för hela världens uppmärksamhet då isbjörnsungen Knut föddes. Här finns bl.a. komodovaraner, röd jättekänguru, ökenlo, jättepanda och dvärgflodhäst. På paradgatan Unter den Linden, något av en turistattraktion i sig, finns en filial till vaxkabinettet Madame Tussauds, bl.a. med en vaxdocka av Hitler.

Avslutningsvis kan glaskupolen i riksdagshuset nämnas. Denna glaskupol är faktiskt en av Berlins största turistattraktioner. Här kan du se ut över Berlin eller kika in i parlamentet. I byggnaden finns nutida konstnärers verk utställda.
Museer
Som en metropol sig bör hyser Berlin ett stort antal museer. Staden har en lång historisk museitradition...
Sevärdheter
Berlin är fyllt av sevärda byggnader och platser för dig som turist att uppleva...
Nöjesfält
Det finns tyvärr inga sora nöjesfält i själva Berlin men det finns ett par om man villig att resa en timme.