Berlin » Kommunikationer » Tåg till Berlin

Tåg till Berlin

Järnvägsstationen i BerlinNär man planerar en resa till Berlin så tänker många att de ska flyga dit, men flyg är faktiskt bara ett av flera smidiga sätt att ta sig till den tyska huvudstaden. Från Arlanda och Landvetter går flera flygavgångar till Berlin dagligen så från dessa storstäder så är flyget förmodligaste det smidigaste valet. Men för alla som bor längre ner i Sverige eller för dem som vill se en del av både det Svenska, Danska och Tyska landskapet kan välja att ta tåg till Berlin.

SJ har ett samarbete med den tyska motsvarigheten sedan flera år tillbaka och erbjuder resor till Berlin. Att åka tåg med SJ hela vägen till Berlin är mycket sällan ett billigare alternativ till flyget men som sagt så får man ju uppleva så mycket mer på vägen. För att spara en slant kan man boka sin biljett i Danmark. De danska resepriserna är lägre än de svenska så det enda du behöver är att ta dig till Köpenhamns järnvägsstation för att påbörja din Tysklandsresa där.

Från Köpenhamn till Berlin tar det ca. 9-10 timmar med tåg och kostar omkring 1800-2500 kr per person i liggvagn tur och retur. Många väljer att åka i liggvagn så de kan sova bort resan och vara pigga och glada när de anländer vid destinationen.
Berlin Night Express är ett bolag som specialiserat sig på tågresor mellan Sverige och Berlin. De moderna ligg- och sovvagnarna är alla byggda i Sverige och erbjuder den höga standarden som vi är vana vid. Kika in på deras hemsida för att få information om tidtabeller och priser.