Berlin » Nattliv » Pubar och Barer

Pubar och Barer

Det råder verkligen ingen brist på pubar och barer i Berlin, snarare tvärtom. Vart du än vänder dig ser du ett ställe, stort eller litet, hippt eller mera råbarkat, öl- eller drinkbetonat. Det är lätt att drabbas av beslutsångest inför det digra utbud som råder på pubar och barer i den tyska huvudstaden.

Marcus Bräu på Muenzstrasse i stadsdelen Mitte serverar god egenhändigt bryggd öl. Du kan t.o.m. beställa ett fat och tappa upp din egen öl vid bordet. De serverar även hemmagjord snaps. Som alla andra städer har även Berlin ett brett utbud av irländska pubar. The Oscar Wilde Pub har ett väldigt bra läge på Friedrichstrasse i Mitte. Ölen är god, liksom maten och servicen. Värt ett besök medan Friedrichstrasse utforskas.

På Luisenplatz ligger Bräuhaus Lemke am Schloß Charlottenburg, tidigare Luisen-Bräu. Stället sitter på tre hemliga ölrecept. De öppnar tidigt så här kan du få frukost serverad tillsammans med ölen, eller tvärtom.

Förutom de otaliga ölpubarna finns det även riktigt mysiga barer i Berlin. En är Würgeengel på Dresdenerstraße, som har väldigt hög trivsamhetsfaktor. Stället besöks frekvent av Berlins konstnärer och filmfolk. För att dämpa hungern serveras italienska smårätter. En annan bar värd ett besök är Wohnzimmer, tyska för vardagsrum, som ligger på Lettestraße. Inredningen är skön med guldmålade väggar och med ett publikt handfat installerat mitt i rummet. Wohnzimmer är omtyckt av Berlins unga bohemer. Ytterligare en bar är hippa Victoria Bar på Potsdamerstraße. Stället är inrett med elegans, drinkarna är exceptionella och servicen fantastisk. Trots denna perfektionism så förblir baren väldigt mysig. Rekommenderas.