Berlin » Nattliv » Nattklubbar

Nattklubbar

Kärnan i Berlins rykte som en av de bästa partystäderna i Europa är dess nattklubbar. Utbudet är otroligt stort, liksom variationen klubbarna emellan. Sist men inte minst är öppettiderna väldigt, låt säga, kundvänliga. Ofta är det action på diskot ännu vid frukosttider, om inte vid lunch. Det lönar sig att höra sig för med lokalbefolkningen för att veta vilka ställen som är inne, och inte, för tillfället. Här är några nedslag i stadens enorma utbud.

Week12End på Alexanderplatz är stället för dig som gillar techno, electro och house. Utsikten från tolfte våningen är suverän. Week12End är det unga, hippa, framgångsrika Berlins ställe. Ifall du hellre föredrar hiphop, reggae och r'n'b så är 2BClub på Ziegelstraße kanske något för dig. Hyr vip-loungen så kommer du på gästlistan, får sex sittplatser, ett helrör samt groggvirke.

Watergate Club på Falckensteinstrasse är ett av Berlins bästa DJ-ställen. Förutom sköna DJs är även utsikten över floden Spree, liksom stämningen, riktigt skön. En bonus med Watergate Club är att den ligger nära Berghain/Panorama Bar, stället som gör sig bäst som sista anhalt under en utekväll. Stämningen på Berghain/Panorama Bar är härligt toppad, nästintill manisk. Här finns stans bästa electro- och technomusik. Berghrain/Panorama Bar är en populär klubb inom gaykretsar.

Ytterligare klubbar är Kit Kat Klub på Köpenicker Strasse, som håller hårt på sin klädkod. Enbart läder, latex, fetisch, kostym och glamour är tillåtet. I samma lokaler som Kit Kat Klub huserar diskot Sage Club. Andra bra diskon är Knaack Klub på Greifswalder Strasse, SO 36 på Oranienstrasse och Havanna på Hauptstrasse.