Berlin » Kommunikationer » Hyrbil i Berlin

Hyrbil i Berlin

Berlin är en relativt kompakt storstad där du kan finna det mesta du behöver inom gångavstånd eller på så vis att du kan utnyttja kollektivtrafiken. Vill du däremot ut och uppleva vad som finns utanför innerstaden så är en hyrbil en god idé. Många hyrbilsbolag konkurrerar om turisterna så priset är inte allt för högt, du får dock räkna med kostnader lika dem hemma i Sverige.

En hyrbil hyrd från en av de ledande bolagen inom branschen i en vecka kan kosta från 2500 kr i grundpris. När du väljer hyrbil i Berlin är det viktigt att du har en försäkring som täcker skador på bilen och er som kör/åker. En vanlig reseförsäkring räcker sällan speciellt långt. Se också till att ni har ett körkort som fungerar i Tyskland. Som svensks medborgare är detta sällan ett problem.

Att boka hyrbil kan du göra hemifrån, genom en resebyrå, lokalkontor eller på plats. Bokar du genom ett etablerat bolag så bör inte priserna skilja så mycket oavsett vad du väljer. Se upp för avgifter som resebyråerna tar ut för sin service. Vill du vara lite chansartad så kan du spara pengar på att välja ett mindre uthyrningsbolag. Var bara extra noga med att läsa det finstilta i ditt hyreskontrakt så din försäkring täcker alla eventuella skador.

Att hyra bil ger dig en ojämförbar frihet. Du kan när du vill ta dig vart du vill utan att behöva passa tider för bussar, tåg och annat. Hyr en bil och kom ut och se det riktigt Tyskland.