Berlin » Boende » Hus i Berlin

Hus i Berlin

Förutom hotell, vandrarhem, bed and breakfast, pensionat, möblerade lägenheter osv. så finns faktiskt alternativet att hyra ett hus eller en stuga. Ett eget hus under vistelsen kan vara mysigt, bekvämt och praktiskt. Till skillnad från alla andra alternativ för boende så kan du känna dig mycket friare i ett hyrt hus.

Priserna varierar beroende på var huset är beläget, hur fräscht huset är, hur stort det är, hur stor tomten är och hur många personer det är ämnat för. Alltså, en stor lyxvilla med stor pool för tolv personer på Kurfürstendamm är otroligt dyr, medan en liten halvrisig stuga för två personer någonstans ute på vischan utanför östra Berlin är billig. Priserna kan ligga på så varierande nivå som mellan 2 000 kr - 25 000 kr i veckan.

Innan du slår till bör du bestämma dig för vad du vill ha ut av huset. Det finns väldigt många detaljer att tänka på. Så som vilka hushållsmaskiner som finns i huset. Eller vilka förbindelser som finns till och från huset. Eller om det är barnvänligt, rökförbud, tillåtet med husdjur, anpassat för äldre och handikappade osv.

Dels kan det vara skönt att ha ett hus litet avsides om centrum, med bra förbindelser in till stan. Men det kan vara lika skönt att ha ett helt hus för sig själv mitt inne i centrum.