Berlin » Kommunikationer » Flyg till Berlin

Flyg till Berlin

I Tysklands huvudstad Berlin finns det tre olika flygplatser. Dessa flygplatser är Berlin-Tegel (som förkortas TXL), Schönefeld (som förkortas SXF) och flygplatsen Berlin-Tempelhof (som förkortas THF). För tillfället håller man på att bygga om och ut flygplatsen Schönefeld. Det är tänkt att denna i framtiden ska vara den enda flygplatsen i Berlin. När den står klar är den en av de största flygplatserna i Europa.

Berlin är en populär stad vilket innebär att mängder av flygbolag erbjuder resor dit. Det är dock viktigt att tänka på att vissa flygplatser endast flyger till en av flygplatserna. Till exempel flyger Ryan Air endast till Schönefeld.

Eftersom Berlin är en så pass populär destination är det svårt att säga vad en flygbiljett kostar, då det kan variera kraftigt från ett par hundra kronor till flera tusenlappar. Det hela beror på hur populär just den flygningen är och hur tidigt du bokar din biljett.

För att få ner priset på flygbiljetterna är det bra att tänka på att till exempel fredagar och söndagar oftast kan vara betydligt dyrare än andra dagar när det gäller resor. Det samma gäller vilken tid på dygnet man reser, obekväma avresetider såsom tidigt på morgonen gör att du kan få tag i billigare biljetter.

Tänk på att läsa de olika bolagens villkor, då det ibland kan förekomma vissa avgifter som inte är medtagna i biljettpriset. De olika bolagens regler för bagagevikt och dylikt kan även de skilja.

På Reser kan du söka och boka billiga flygbiljetter.